Sayfa Yükleniyor
Tarihçe

Derneğimiz 5 Aralık 1954 yılında “ PTT Teknisyenleri Derneği” adı ile kurulmuş ve o günden itibaren kesintisiz olarak hizmete devam etmektedir. Derneğimiz ilk yayın organını 1957 yılı Ocak ayında ARK dergisi olarak çıkarmıştır. PTT Genel Müdürlüğü 1995 yılında Türk Telekom ve Posta İşletmesi Genel Müdürlükleri olarak 2 ayrı Kurum halinde yapılandırılmasından sonra yeniden yapılanmanın getirdiği değişim rüzgarları Derneğimizi de etkilemiş ve 28.06.1998 tarihinde yapılan 37.Olağan Genel Kurulda aldığımız karar ile Derneğimiz ismini “Türk Telekom ve Posta Teknik Elemanları Derneği” olarak değiştirilmiştir.

Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü’ nün PTT Genel Müdürlüğü olarak değişmesinden sonrada Derneğimizin ismi 22.06.2002 tarihinde yapılan 39.Olağan Genel Kurulda “Türk Telekom ve PTT Teknik Elemanları Derneği” olarak değiştirilmiştir. 29.05.2009 tarihinde yapılan 40.Olağan Genel Kurulda, 5072 sayılı kanun gereği “Telekom Teknik Elemanları Derneği” olan ismimiz, 27.06.2015 tarihinde yapılan 44.Olağan Genel Kurulda “Telekom Çalışanları Derneği”olarak değiştirilmiş olup, halen bu isim altında faaliyet göstermektedir.

Camiamız içerisindeki birlik ve beraberliği yaşatacağımız 61 yıllık bir çınarın kökleri ve onun izlerini taşıyan derneğimizin, tek adres olma yolundaki faaliyetleri camiamızda her zaman örnek teşkil etmiştir.

Derneğimizin, 44. Dönem itibari ile 20 şube, 62 il temsilciliği ve toplam 4.230 üyesi mevcuttur. Şubelerimiz ve tüm Yurt çapındaki temsilciliklerimizle beraber yaptığımız Dernek faaliyetleri, teşkilatlanma çalışmaları devam etmektedir

Temmuz 2020
P S Ç P C C P